Tu știi ce alimente trebuie să consumi pentru dinți sănătoși? | BlancOne

Tu știi ce alimente trebuie să consumi pentru dinți sănătoși?

Zâmbetul este important pentru fiecare dintre noi, mai ales că ne oferă multă încredere și prindem mai mult curaj. Pentru a putea să te bucuri de un zâmbet frumos este nevoie de o igienă orală corectă, de vizite regulate la medicul stomatolog și de o alimentație sănătoasă.

Alimentația face considerabil diferența dintre un zâmbet frumos și apariția diverselor afecțiuni dentare. Dulciurile sau carbohidrații îți favorizează răspândirea bacteriilor care provoacă cariile dentare sau problemele gingivale. Amidonul sau zaharurile din alimente care vin în contact cu placa bacteriană, ajung să formeze acizi ce afectează smalțul dinților. Dacă se repetă acest proces, smalțul dur al dinților se descompune și apar probleme dentare.

Dar unele alimente te ajută în lupta cu bacteriile și de asemenea, contribuie la păstrarea unui zâmbet sănătos. Vom discuta despre fiecare aliment în parte și cum te ajută:

  • Legumele proaspete

Mestecatul legumelor ajută la stimularea sănătății gingiilor prin masajul pe care alimentele dure îl realizează în timpul masticației. Vitamina A din legume este un element important pentru menținerea dinților puternici. Brocoli reduce inflamația țesutului gingival, este bogat în fier și de asemenea oferă o barieră naturală împotriva acizilor ce strică smalțul dinților.

  • Fructele

Legumele crude stimulează gingiile și elimină acumularea de bacterii ce produs leziuni carioase. Consumul unui măr, spre exemplu, stimulează fluxul de salivă, ce scade aciditatea bucală și curăță particulele alimentare.

  • Iaurtul

Acest aliment ajută la menținerea sănătății gingiilor, întărește smalțul, contribuie la combaterea respirației urât mirosătoare și echilibrează nivelul acizilor din gură. Iaurtul echilibrează PH-ul din gură datorită probioticele care nu sunt prietenoase cu bacteriile cauzatoare de carii.

  • Brânzeturile

Brânzeturile sau orice aliment produs din lapte sunt cu adevărat alimente sănătoase pentru dinți. Calciul și fosfații din aceste alimente ajută la restabilirea mineralelor, pe care ai putea să le pierzi atunci când consumi alimente ce nu fac bine danturii.

  • Nuci

Nucile ajută la menținerea dinților cât mai sănătoși și mai curați. Dacă vei ajunge să consumi cât mai des nuci o să-ți asiguri un aport suficient de vitamine și minerale prețioase pentru sănătatea dinților.

  • Pește

Acest aliment este cea mai bună alegere deoarece nu ajută doar dinții, ci tot organismul. Datorită uleiurilor Omega-3 se reduce riscul de boală a gingiilor. Cantitatea de vitamina D reprezintă un adevărat beneficiu pentru dantura sănătoasă și frumoasă.

  • Afinele

Elementele pe care le conține acest fruct opresc acumularea de bacterii și formarea plăcii bacteriene. Dacă dorești să aibă un efect garantat asupra danturii tale este indicat să le consumi proaspete, deoarece sucurile sau alte produse preparate pot avea o cantitate prea mare de zăhăr, ce nu este indicat pentru o dantură perfectă.

  • Stafidele

Ajută la prevenirea bolii paradontale, care este una dintre principalele cauze ale pierderii dinților. Stafidele sunt dulci și potrivite pentru a putea să înlocuiască un aliment cu mult zahăr.

Oferim pacienților informații constant pentru a avea zâmbetul de care au nevoie. Știm că este important pentru tine să ai multă încredere datorită zâmbetului, de aceea te poți baza pe BlancOne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookie-uri pentru a personaliza continuțul, pentru a oferi funcțiile rețelelor sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor noștri pentru a-ți oferi experiențe deosebite, pentru a analiza traficul și modul de utilizare și pentru a-ți personaliza serviciile noastre. În cazul în care alegi să continui utilizarea website-ului nostru, ești de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.